Nieuws

Buitenduikje 12 mei wat een feest

Was je er niet bij dan heb je weer wat gemist. Wat een heerlijke duik zo met elkaar. Genieten van het onderwaterleven. Lunchen, weer een duikje en afsluiten met een heerlijke Zeeuwse bolus 😉

Wil je er de volgende keer wel bij zijn meld je dan aan via de evenementen. De volgende duik staat gepland
op 27 mei.

Eerste duikje in de Grevelingen locatie Dreischoor en de tweede duik Zoetersbout, de watertemperatuur is al gewoon acceptabel en leent zich voor duikjes tot een uur.

 

 

Dolphin en de nieuwe privacywet (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 zal de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Nederlandse privacytoezichthouder, de nieuwe privacywet (AVG) gaan handhaven. Ledenorganisaties, verenigingen, stichtingen, sportclubs, verenigingen van eigenaren, alle vormen van verenigingen, groot en klein, moeten aan de AVG voldoen. De nieuwe wet verwacht van verenigingen om actief veel stappen te ondernemen: alles omtrent privacy uitzoeken, te regelen en vast te leggen. Het is een inspanningswet zoals we kennen de Arbowet en toezichthouder zwembad.

Tja sorry voor de wat formele teksten, dat krijg je als je jezelf door alle formele stukken moet worstelen. Wij (DT Dolphin) hebben de intentie om (binnen onze mogelijkheden) alles in het werk te stellen om onze leden veilig en met plezier aan alle (duik en overige) verenigingsevenementen deel te laten nemen. Conform de strekking van de wet hebben we onder documenten, achter onze leden login, in concept ons privacy beleid opgenomen. Neem hiervan kennis en laat het een van onze bestuursleden weten als je op- en/of aanmerkingen hebt.

6,5 minuut je adem inhouden? No way…..!

De meeste onder ons hebben al moeite om 5 minuten hun mond te houden. En je adem inhouden is echt weer een heel andere dimensie. Om maar direct met de deur in huis te vallen:  onze eigen Justin Peters zette tijdens de introductie free diving maar liefst 5:20 minuten op de klok. OK geen wereld record, dat staat met 11:35 op naam van de fransman StĂ©phane Mifsud, maar toch wel een top prestatie. Hoe doe je dat in vredesnaam……?

Read more

Je kan het of je kan het niet….

Verslag ouderwets avondje Dolphin

Op vrijdag 17 november ’17 was het weer zoals elke vrijdag in het winter seizoen training in het zwembad de Zevenkampsering. We hebben de uitnodiging gekregen van Arjen voor de trainingsavond. Op het programma stond Skills Competitie.

Read more

Hoe overleef je een net(ten training)?

Jaren geleden als beginnende duiker was ik samen met een buddy aan het duiken in het Grevelingenmeer. Het zicht was niet al te bijzonder en dat was nog zacht uitgedrukt. Opeens zag ik aan mijn linkerhand een staand wand. Oeps snel even mijn buddy waarschuwen flitste door mijn hoofd. Ik draaide mij naar rechts en daar…… stond nog een wand. Even was ik van de leg. OK: Stop, Denk en Doe.

Read more

Skill competitie vrijdag 17 november

Afgelopen vrijdag konden onze Dolphins, zoals elke vrijdagavond, weer meedoen aan een duikles. Deze keer met
het thema “Skill competitie” en ja wat moet je je daar nu bij voorstellen?

Read more

Egypte 2017

Yes dit jaar mochten we weer. Duikvakantie in Egypte, Red Sea Safari in Wadi Lahagmi.
Wat een heerlijkheid was het om nogmaals in het vakantiedorp te kunnen verblijven. Er
heerst nog steeds zo’n heerlijke serene rust waar je heel veel energie van krijgt. Het prachtige
onderwaterleven vult de overige wensen in en het was dus heerlijk genieten.

Read more

Uitslag fotowedstrijd 2016

Foto 11 (Custom)

rsz_1shivanaP1010068JPG

Het is grijs en het ………
De winnende foto van dit jaar is genomen door Shivana
op duikvakantie in Egypte.

Helaas viel Christiaan met Ă©Ă©n stem minder net buiten de
boot. De poedelprijs ging dit jaar naar Martin, een
foto met de naam “lekker”

Dank voor alle mooie inzendingen !!

Grottentocht Rodelen en Lasergamen

Op 11 april hebben we een uitje naar Valkenburg gemaakt.

Deze keer doken we niet diep in de zee maar diep onder de grond!Sibbe (Large)
Na een afdaling tot 40 meter via een enorme wenteltrap stonden
we met wat lichte spanning diep onder de grond.

Read more

Veiligheid in het zwembad: Toezichthouder

Veiligheid staat voor! Dat is (en was) altijd al ons motto. Maar ook de regelgeving met betrekking tot aansprakelijkheid wordt steeds dwingender. De hoeveelheid regeltjes en papier wordt steeds groter. Gelukkig hebben wij vanuit onze opleiding, zeker voor het buitenwater, erg veel zaken gewoon goed geregeld. Maar ook in het zwembad nemen de regels toe.

Read more