Nieuws

We kunnen weer..

Het eerste goede nieuws van dit nieuwe jaar: It giet oan!!!!

Als je naar buiten kijkt snap je dat we het dan natuurlijk niet hebben over de elfstedentocht.

Maar met de nieuwe corona maatregelen van afgelopen vrijdag is het zwembad (met restricties) weer open. Helaas nog wel met een gesloten Brasserie, maar toch….. We kunnen weer elkaar in ieder geval weer ontmoeten en duiken.

Uit het 6 pagina dikke protocol hebben we de belangrijkste regels gehaald waar je rekening mee moeten houden:

  1. Naleven van de algemene corona maatregelen (1,5 meter, testen bij klachten, handen wassen etc)
  2. Geldig corona toegangsbewijs tonen
  3. Dragen van mondkapje tijdens verplaatsen in het pand, muv het ‘natte gedeelte’ (de zwemzaal)
  4. Kleedkamer, douches en toiletten zijn normaal open
  5. Na het duiken dienen we de accommodatie direct te verlaten

We snappen dat we de gezelligheid in het zwembad helaas nog moeten missen, maar we gaan genieten van wat wel kan….

Tot vrijdag 21 januari om 20:00 uur?

Geslaagde ALV 2021

Zondag 3 oktober was het zover. Na 2 jaar konden we eindelijk weer gezellig bij elkaar komen voor onze ALV. Een behoorlijk deel van de ALV is natuurlijk altijd weer het formele stuk over financieren, bestuur, plannen etc. Maar zoals gebruikelijk maken we er ook altijd een feestje van. De reden waarom onze ALV’s zo enorm goed bezocht worden. En dat is best bijzonder!

Read more

De eerste twee buitenduiken 2021

De eerste twee buitenduiken zitten erop. He eindelijk weer met en bij elkaar genieten. We hebben gedoken bij de Zoetersbout. Oosterschelde en getijden water, maar omdat je bijna aan het einde van het bekken zit heb je nog wel het volle verval (ongeveer 3,5 meter) maar bijna geen stroming en kan je dus de hele dag voor duiken.

Read more

Duiken in de nieuwe samenleving!

Beste Dolphins,

Hebben we de afgelopen 2,5 maanden, vanaf medio maart, alles abrupt moeten annuleren. Zwembad dicht, geen handen of knuffels geven, thuis werken en niet duiken…….Vanaf 1 juni kunnen we gelukkig (heel voorzichtig) weer aan opleidingen en recreatie duiken gaan denken! Natuurlijk met in achtneming van de nodige voorzorgsmaatregelen.

Read more

Uitrustingsstukken te koop

Oud-lid Rico heeft een deel van zijn duikuitrusting aan de vereniging geschonken. Als je interesse hebt kan je delen daarvan kopen. De opbrengsten komen ten goede van ons team.

Read more

Freedive clinic 2020

Vrijdag 24 januari was het zover. We krijgen een gastles van Nanja van den Broek, wereldrecordhoudster freediven. Twee jaar geleden maakte ik de foto’s en nu mag ik zelf ervaren wat het is om zo lang mogelijk met 1 flinke ademteug in het water te liggen. Eerst krijgen we een introductie, waarin Nanja vertelt over freediven, filmpjes laat zien en aangeeft wat ons te wachten staat.

Read more

Jubileum Nieuwjaarsduik

Heb jij ook zo genoten? 4 januari 2020 was een bijzondere dag! Het was een heldere, zonnig maar frisse dag met veel wind. De dag waarop wij onze 25ste nieuwjaarsduik organiseerden. Naast de gebruikelijke erwtensoep, warme chocomelk (met rum), roggebrood met spek en mosterd en een (ijskoude) duik zouden we op deze dag door een afvaardiging van het NOB bondsburo ook een jubileumgeschenk aangeboden krijgen. Kortom redenen genoeg om bij deze editie iets groter uit te pakken!

Read more

Dolphin Vakantie Spanje

Beelden zeggen vaak veel meer dan woorden. Daarom hierbij een kleine foto collage van onze belevenissen. Hoe deze week was…..? Bekijk de foto’s en doe een wilde gok 🙂

Read more

Is jouw automaatset wel veilig?

In 2014 werd de NEN-EN250-norm voor ademautomaten vernieuwd. Analyse van duikongevallen en voortschrijdend inzicht, toonden aan dat de oude norm (zeker op grotere dieptes en bij lage temperaturen) het veilig delen van lucht met je buddy niet onder alle omstandigheden kon garanderen. En dat is wel wat voor jou én je buddy wilt!

Read more

Dolphin Jubileum vakantie

Even een korte update over onze jubileum duikvakantie. Op het moment dat ik dit type nog 7 weekjes slapen en dan…. De 13 deelnemers zijn al aan het aftellen. Alles is nu geregeld; vlucht, transfer en verblijf! En het goede nieuws is dat we tot op heden € 40 onder begroting (€ 625) zijn gebleven. Wil je alvast een idee krijgen van wat ons daar te wachten staat?

Read more