31 augustus 1994 zaten Rene Molenberg en ik bij de notaris. Dat is nu alweer bijna 25 jaar geleden. We begonnen destijds met 16 leden. Net genoeg om de begroting voor het jaar rond te krijgen. Zoals zoveel vereniging ontstond Dolphin vanuit ontevredenheid met de oude vereniging (uit Gouda). Een aantal van die leden zijn nog steeds lid: Rene Molendijk, Linda en Ricardo, Oma Jos en Opa Han en natuurlijk Christiaan.

Een leuk verhaal is dat het in die periode nog niet echt gebruikelijk was dat een vereniging eigen instructeurs had. Eens per jaar kwam een afgevaardigde van de NOB om de examens af te nemen. Maar dat was wel al langzaam aan het veranderen. Christiaan had in een vooruitziende blik Bertus Bleiji (toenmalig voorzitter van de NOB) bereid gevonden om bij ons als instructeur op te treden. Gelukkig maar want, onwetend van dit feit, tekende de ‘oude’ vereniging bij de NOB bezwaar tegen de erkenning van Dolphin; “ze hebben geen gekwalificeerd kader”. Je snapt dat dat bezwaar bij de NOB snel van tafel was :-).

Er zijn nog vele mooie verhalen te vertellen en die zullen we het komende seizoen zeker nog delen. Maar ondertussen is het allemaal geschiedenis en kijken we uit naar een (wat belooft) geweldig jubileum jaar. Doe je mee?!