Verslag ouderwets avondje Dolphin

Op vrijdag 17 november ’17 was het weer zoals elke vrijdag in het winter seizoen training in het zwembad de Zevenkampsering. We hebben de uitnodiging gekregen van Arjen voor de trainingsavond. Op het programma stond Skills Competitie.

Deze avond wordt georganiseerd door Linda en Arjen. Aangekomen in het zwembad kregen we instructie van Arjen en deze legde uit dat er verschillende oefeningen uitgevoerd moesten worden en de begon met trim oefeningen. Omdat de NOB trimmen hoog in het vaandel heeft komt trimmen regelmatig aan de orde. Er werden groepjes gemaakt ik werd in gedeeld met Martin en Bart. Het stond daarmee natuurlijk al vast dat deze combinatie van ervaring ( lees leeftijd) en de goede conditie onoverwinnelijk zou zijn. Dat bleek dan ook wel aan het einde van de avond. We hebben natuur met afstand gewonnen.

De volgende oefeningen stonden op het programma

Trimoefening:

Blokjes lood doorgeven zonder de bodem te raken met trimvest met vinnen. Lengte zwembad 2 of 3 teams verdeling over het zwembad met 3 personen 1e start vanuit het diepe neemt 2 blokjes lood van de bodem en zwemt naar de wachtende medespeler, die neemt het blokje over en gaat naar de 3e speler deze brengt het blokje naar het ondiepe, muur aantikken en zelfde weer terug. eerste met blokjes tegen de muur in het diepe is winnaar.

Apneu/stress oefening:

Van trimvest naar trimvest zwemmen zonder trimvest met vinnen en loodgordel. Lengte zwembad 2 of 3 teams opbouw zoals hierboven 1e start vanuit het diepe neemt teug adem en zwemt naar de volgende trimvest, neemt teug adem en zwemt naar de laatste. Bij eindpunt bovenkomen en start de volgende. Als iedereen in het ondiepe is aangekomen doen we hetzelfde terug naar het diepe. De groep die het eerst aan de kant bij het diepe uitkomt wint.

Behendigheid trimvest aantrekken

Zonder trimvest met vinnen en loodgordel. Lengte zwembad 2 of 3 teams
met gehele team onderwater naar 1e trimvest (buddybreathen) met ademautomaat en octopus, daar trekt de eerste persoon zijn vest aan en zwemt daarna met elkaar naar het volgende trimvest enz. enz. Bij meer dan 3 personen in team 2 vesten neerleggen. Wie is het eerst met zijn gehele team correct geconfigureerd aan de overzijde van het zwembad. Team duikt onder en zwemt naar eerste trimvest 1 persoon trekt zijn trimvest aan welk team is hier het anderen buddybreathen en eerst vervolg naar volgende vest ook buddybreathen.

Inspanning /stress oefening Estafette

Met trimvest met vinnen Breedte zwembad en pingpong ballen 2 of 3 teams
iedereen op de bodem (helft ene zijde andere helft andere zijde) 1e start vanaf ene zijde en neemt pingpong bal in zijn/haar mond, zwemt naar overzijde en dropt bal op bodem en ademt daarna weer verder door automaat. volgende neemt bal in zijn mond zwemt naar overzijde enz. totdat iedereen is geweest, welk team is de winnaar?

Inspanningsoefening Estafette:

Met trimvest zonder vinnen. Breedte zwembad 2 of 3 teams iedereen op de bodem 1e start vanaf ene zijde en loopt over bodem naar andere zijde. Tikt muur aan en volgende start.

Touwtrekken:

Met trimvest met vinnen en loodgordel in het lengte van het zwembad.

Aan het einde van het programma gingen we met elkaar aan de bar evalueren en daar werd duidelijke dat wij ( Martin, Bard en ik) zoals we voorspelt met afstand gewonnen hadden. Ik heb maar niet aangedrongen op een beker. Dat heb ik een keer eerder gedaan en nu zit ik opgescheept met een afschuwelijke beker die ik eigenlijk niet wil!

Boudewijn

Noot: Arjan en Linda bedankt voor een zeer geslaagde avond.