Heb jij ook zo genoten? 4 januari 2020 was een bijzondere dag! Het was een heldere, zonnig maar frisse dag met veel wind. De dag waarop wij onze 25ste nieuwjaarsduik organiseerden. Naast de gebruikelijke erwtensoep, warme chocomelk (met rum), roggebrood met spek en mosterd en een (ijskoude) duik zouden we op deze dag door een afvaardiging van het NOB bondsburo ook een jubileumgeschenk aangeboden krijgen. Kortom redenen genoeg om bij deze editie iets groter uit te pakken!

Om 11:30 begonnen Ferdy, Rene en Christiaan met het opzetten van de grote partytent. De harde wind maakte het hun niet gemakkelijk. Gelukkig kwamen al snel ook andere leden aan om hen helpen. Het gebruikelijke ge-emmer ‘hoe zit het frame in elkaar’ bleef achterwege en na een potje vechten met het tentdoek stond de tent al snel overeind. Drie extra lijnen en een berg haringen moesten verhinderen dat de tent zijn overduidelijk aanwezige vlieg ambities waar zou maken.

extra lijnen om de tent aan de grond te houden…

De tent bod de nodige bescherming tegen de wind en toen Arjen de kachel aanstak werd het al vrij snel aangenaam. Na het verder inrichten van de tent met de nodige tafels, kookpitten, pannen en proviand was het tijd voor het eerste bakje koffie met een jubileum gebakje. Yeehhh 25 jaar Dolphin smaakte heerlijk.

Tompoezen met jubileum-logo

Ondertussen kwamen ook Thea en Arieke van de NOB aan. De ondertussen grondige inventarisatie door Shivana leverde een zeer bescheiden duiklijst van 5 duikers op. Er waren verdacht veel leden die blijkbaar nog niet helemaal hersteld waren van oud en nieuw. Of was het omdat je op deze stek best wel een aardig eindje moet lopen voor het diep wordt? Afijn voor de bikkels onder ons hielp de verdovende werking van het koude water al snel tegen de snijdende gevoel in onze gezichten. En toen konden we genieten van het werkelijk kraakheldere water. Arjen had zijn camera bij zich en maakte enkele foto’s om aan te tonen dat je op deze duikstek (Bommenende) echt veel leven hebt: oesters, diverse sponzen (waaronder koker en broodspons), heel veel groene wierslakken, zakpijpjes, krabbetjes etc.

NOB kado: Beach-vlag

Na de duik genoten we van de overheerlijke home-made erwtensoep van Anja en claimde Arieke haar moment om ons namens de NOB toe te spreken. Leuk om te horen dat we het als vereniging best erg goed doen. Dat kan alleen dankzij de tomeloze inzet Van alle leden en Natuurlijk ook de bestuursleden, instructeurs, vrijwilligers om al die activiteiten te faciliteren. Als waardering hiervoor kregen we van de NOB een fraaie beach-vlag aangeboden met de wens dat die maar veel mag wapperen. In dank hebben we deze maar direct in gebruik genomen.

Kortom het was een mooie en gezellige dag met een hoge opkomst. Gezellig! Volgend jaar weer zo doen…. Maar dan met minimaal 10 buddyparen?

Bekijk hier de foto’s. Er volgen nog meer….