Evenementgegevens


Waar gaat dit over?

Achter ieder wrak zit een verhaal. Je gaat op zoek in de geschiedenis naar het verhaal achter een wrak, vermissing, aanvaring, schuiven van de lading in een storm, oorlogen. Dit alles kan in je eigen achtertuin. Je vindt onderwater veel plaatsen die nog onbekend zijn. Die wachten op onderzoek!! Betty van den Berg neemt ons mee in haar wereld van de Onderwater archeologie.

Over Betty

Betty is scheepsbouwer van beroep bij de firma Amels in Vlissingen. Met deze achtergrond en als lid van de Zeeuwse duikvereniging Duikteam Zeeland uit Middelburg kon het niet uitblijven om de wateren rondom Walcheren en Noordzee te beduiken en hier de passie te vinden voor het boot c.q. wrakduiken. Gezien haar achtergrond is haar passie voor scheepswrakken niet zo verwonderlijk. Ze ziet het als een uitdaging om de wrakken te determineren, die door moeder natuur of, helaas door menselijk handelen, zijn verzwolgen tot ongeordend hopen staal of hout.

Sinds 2015 duikt ze met Stichting Duik de Noordzee Schoon. Betty houdt van avontuur, is niet geïnteresseerd in duiken in verre (warme) bestemmingen. “Het mooiste stukje natuur ligt in onze achtertuin, de Noordzee” spreekt ze in één adem uit en met een brede glimlach op haar gezicht. Via Duik de Noordzee Schoon hoopt ze een kleine bijdrage te kunnen leveren aan het bewust worden van de unieke wrakken met hun ladingen, eigenschappen of geschiedenis, het schoonhouden van de wrakken en deze wrakken in kaart te brengen.

Planning

Inloop met een hapje en een drankje start om 14:00 uur. Rond 14:30 neemt Betty ons mee in haar wereld. We sluiten af met een lekker etentje zodat je geïnspireerd en voldaan rond 20:00 huiswaarts keert! Eigen bijdrage: € 17,-

Wrakduiken

Aan- of afmelden kan alleen als je ingelogd bent.